complementair onderzoek en behandeling bij de ziekte van Lyme

Glutathion als detox middel

Glutathion als detox middel

glutathion als detox middelGlutathion als detox middel staat in de behandeling van Lyme bij een grote groep mensen centraal. Maar wat is glutathion eigenlijk en wat doet het. Veel van deze informatie is te vinden op internet, met name in Pubmed zijn veel artikelen gewijd aan glutathion.

Glutathion is een stof die het lichaam zelf aanmaakt. In elke cel zit glutathion. Het wordt aangemaakt uit 2 aminozuren, te weten glutaminezuur en cysteine.   De GSH variant welke in voedingssupplementen wordt verkocht is een van de sterkste anti-oxidanten in het lichaam. Anti-oxidanten zijn stoffen die vrije radicalen wegvangen.

Vrije radicalen zijn bijproducten van bv. giftige stoffen of ontstekingsprocessen. Het zijn losgeschoten electronen die weefsel en DNA kunnen beschadigen waardoor het lichaam meer energie in zijn herstel moet gaan steken.

GSH Glutathion speelt dus een belangrijke rol in de fase II uitscheiding van stoffen via urine en gal. Deze schadelijke stoffen kunnen pesticiden, alcohol, zware metalen, endotoxine of afbraak producten van fase I zijn. Fase I detoxificatie wordt door een lichaamseigen enzym, de Cytochroom P450 gerealiseerd.

Dit enzym kan toxinen (welke vaak uitgescheden worden door bacteriën) oxideren en daardoor neutraliseren. Als hiervan een overschot komt en/of het Cytochroom P450 is niet meer toereikend of er is een defect (het Cytochroom P450 syndroom waarbij dit enzym dus niet wordt aangemaakt) wordt er in het lichaam overgegaan naar fase II en wordt de Glutathion aangesproken.

Glutathion wordt ook in de hersenen veel gebruikt en verminderd neuro-degeneratieve symptomen. De symptomen die bij Neuro-borreliose/ Lyme voorkomen zijn vaak hetzelfde als bij een kwikvergiftiging, te weten:

Brain fog  –  Chronische hoofdpijn
Vermoeidheid –  Koortsig gevoel
Regelmatig verkouden  – Vergeetachtigheid
Maagklachten  –   Gehoorstoornissen
Onregelmatige hartslag  –  Gebrek aan coördinatie
Spierzwakte  –   Nerveusiteit
Pijn in de borstkast   –   Tinnitus
Spraak problemen  –   Tintelingen in handen en voeten
Tremoren/spiertrillingen  –   Flauwtes

Ook bij MS,ALS, Alzheimer en Lou Gehring kan glutathion de klachten aanzienlijk verminderen.

Dr. David Perlmutter heeft een aantal zeer interessante filmpjes op internet gezet waar hij parkinson patiënten behandeld met glutathion infuus met bijzondere resultaten.

 

 

 

bron:

//www.naturafoundation.nl/monografie/Glutathion_gereduceerd_glutathion.html

//mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/105090-glutathion-bij-parkinson-alzheimer-als-en-andere-ziekten.html

//www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25037177