complementair onderzoek en behandeling bij de ziekte van Lyme

Norit als Detox

Norit als Detox

De titel zegt het al, Norit als Detox! Reclame zonder dat ik aandelen heb… Alleen maar omdat het werkt!
Bij een Lyme infectie is het altijd raadzaam om te ontgiften.

De Borrelia bacterie scheidt veel toxinen af. Als de lever, nieren en darmen norit als detox“onder actief” worden of de toxic load zo hoog wordt dat het lichaam het niet meer kan weg werken zullen toxinen opgeslagen worden in de weefsels. Het lichaam zal veel moeite doen om deze niet weer terug in de circulatie te brengen wat veel energie kost.

Naast het feit dat de Borrelia of andere bacteriën toxinen afscheiden, hebben veel mensen al een verhoogde toxine belasting uit het milieu, hun voeding (bv. pesticiden) en zware metalen.
De mensen met een hoge toxische belasting zullen in de regel ook eerder verschijnselen krijgen die moeilijker te behandelen zijn als er geen detox wordt toegevoegd. Ditzelfde geldt voor mensen met een HPU syndroom waardoor detoxificatie in den beginnen al verminderd is (vlg. dr. Klinghart).

Er zijn vele mogelijkheden van detoxificatie. Denk aan het lichaamseigen systeem met glutathion, maar ook aan voeding. Door veel groenten te eten met chlorofyl (bladgroenkorrels) kan het lichaam vanzelf gaan detoxen. Er zijn ook middelen die de detox kunnen stimuleren. Hierbij moeten we denken aan bv. Burber Detox of Pinnella of chlorella. Ook klisma’s en sauna’s en lever/darm reinigende kruiden kunnen helpen om toxines kwijt te raken al zal dit niet direct gelden voor zware metalen.

In dit artikel wil ik een nieuwe onder de aandacht brengen. Te weten, het gebruik van Norit of actieve kool.

Actieve kool is een zogenaamd reactief koolstof molecuul. Dit koolstof molecuul kan zich snel binden aan andere stoffen. In de geneeskunde wordt deze stof mn. gebruikt om gifstoffen te absorberen, in de waterzuivering wordt het gebruikt om dioxines en pesticiden te absorberen en ook wordt het gebruikt om te ontkleuren en ontgeuren.

In de geneeskunde kennen we de active kool (Norit)  mn. bij voedselvergiftiging. Vaak komt dit door de toxines die bv. een Salmonella bacterie achterlaat en welke bij verhitting en verwijdering van deze bacterie niet uit het product verdwenen is.

Aangezien active kool een uitstekende ontgifter is welke de darm ontgift maar ook het passerende bloed wat door de darmwand gaat en deze kan onttrekken aan zijn gifstoffen is dit een uitstekende en goedkope oplossing binnen het detox protocol.

In mijn praktijk heb ik daar dan ook al regelmatig zeer positieve resultaten van mogen zien.

 

 

bron:

//www.farmacotherapeutischkompas.nl/preparaatteksten/g/geactiveerde%20kool.asp

//nl.wikipedia.org/wiki/Actieve_kool