onderzoek

Donkerveld microscoop met speciaal 150 watt koud licht cardioid condenser voor optimale vergroting.

In deze praktijk wordt er gebruik gemaakt van verschillende onderzoeksmethoden.

Naast het kunnen interpreteren van reguliere laboratoriumwaardes wordt er gebruik gemaakt van microscopisch bloedonderzoek. Via levend bloed analyse kan er binnen aanzienlijke tijd geconcludeerd worden of er sprake is van een besmetting met de Borrelia bacterie.

Donkerveld microscopie wordt in reguliere laboratoria vaak gebruikt in combinatie met andere bloed onderzoek zoals de Elisa en Westenblott. Dit zijn onderzoeken die niet kijken naar de bacterie maar testen op antistoffen in het lichaam.

Afhankelijk van de soort co-infecties en de ernst van besmetting kunnen deze soms ook gezien worden tijdens het bloedonderzoek. U kunt hier denken aan Babesia als ook mycoplasma’s. Daarnaast wordt er ook gekeken of er door de patiënt biofilm wordt aangemaakt wat een zekere vorm van behandel resistentie kan geven en vaak gezien worden in de ziekenhuizen bij therapie resistente bacteriën.

Deze biofilm bestaat uit micro-organismen die symbiotisch met ons systeem leven. Het lichaam zal deze organisme dan ook niet aanvallen en indien bacteriën zich in deze biofilm schuil gaan houden zal ook antibiotica hier geen vat op hebben.

Naast bloedonderzoek wordt er ook gebruik gemaakt van de Vegatest / electro-acupunctuur volgens de methode ontwikkeld door Dr. Schimmel. Dit is een uitstekende methode welke door middel van huidweerstand op acupunctuurpunten reacties bacteriën, virussen, parasieten en andere micro-organisme kunnen worden vastgesteld en geïnterpreteerd.

Bij deze test wordt er uiteraard specifiek gekeken verschillende de  Borrelia soorten, de Bartonella Henselae, Ehrlichia, Babesia soorten en het FSME virus.

Uiteraard worden ook andere mogelijke co-infecties doorgemeten.

Ook kan er een uitgebreid speeksel onderzoek gedaan worden waar speciefiek naar het hormoonprofiel van man of vrouw wordt gekeken.

 

bron:

//www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15347389

//www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9541935

//www.wegamed.de/