complementair onderzoek en behandeling bij de ziekte van Lyme

kokosolie gunstig bij de ziekte van Lyme

Kokosolie gunstig bij de ziekte van Lyme

Uit verschillende onderzoeken zouden we mogen concluderen dat kokosolie gunstig bij de ziekte van Lyme kan zijn. Maar waar ligt dat aan?

In kokosolie zitten verschillende stoffen en één welke ondertussen zeer veel onderzocht is is de stof Laurinezuur.
Laurinezuur is een verzadigd vetzuur wat onder andere voorkomt in kokos, palmpitten, moedermelk en andere planten zaden.

Laurinezuur was in eerste instantie bekend om zijn positieve werking op het cholesterol gehalte. Met name het “goede” cholestrol zou verhoogd worden door Laurinezuur. Dit zou er voor zorgen dat bij voldoende inname van deze stof de kans op hart en vaatziekte aanzienlijk teruggedrongen kan worden.

Los van de positieve werking op het cholesterol blijkt Laurinezuur ook een zeer gunstig effect te hebben op bacteriën, virussen en schimmels. Het zou de celwand van verschillende micro-organisme verzwakken waardoor deze kapot gaat.
Veel is geschreven over de Stafylococcus waaronder de beruchte MRSA, maar ook het cytamegalie-, herpes simplex virus, HIV en schimmels als Candida welke bij veel Lyme patiënten regelmatig voorkomen door of antibiotica gebruik of een verlaagde immuniteit.

Naast een antibacteriële werking heeft Laurinezuur ook direct een werking op biofilm welke bij de Borrelia vaak een behandel dan wel genezingsobstructie kan geven. Vanuit gezondheidsoogpunt en misschien ook wel culinair oogpunt kan het dus zeker verstandig zijn om veelvuldig gebruik te maken van kokosvet/olie in onze dagelijkse voeding.

 

bron:

 //www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25264285

//www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25182634

//nl.wikipedia.org/wiki/Laurinezuur

//www.ncbi.nlm.nih singulair cost.gov/pubmed/22808139