complementair onderzoek en behandeling bij de ziekte van Lyme

Heeft iedereen dadelijk Lyme?

Heeft iedereen dadelijk Lyme?

Dit bedacht ik na het lezen van het persbericht van de lymevereniging gepost op 19 februari 2014 en het artikel in Vroege Vogels van de Vara. Ik citeer uit het stuk:

“Jaarlijks tienduizenden slachtoffers

Jaarlijks worden 1,5 miljoen mensen gebeten door een teek en 22% (330.000 mensen) wordt besmet met de borrelia-bacterie. Daarvan krijgt 5,1% (76.500 mensen) de ziekte van Lyme. Een groot deel van deze ziektegevallen wordt tijdig herkend en behandeld. Maar bij een ander deel – de schattingen lopen uiteen van 20 tot 50 procent – wordt de besmetting niet herkend en blijft (te lang) onbehandeld. Een deel van hen ontwikkelt ernstige ziekteverschijnselen en raakt daardoor geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt.

Uit onderzoek van stichting de Ombudsman en de NVLP onder late/chronische Lyme patiënten blijkt dat de diagnosetijd te lang is: bij 19,5% tussen vier maanden en een jaar, bij 16% tussen één en twee jaar en bij meer dan een kwart langer dan 2 jaar. En hoe later de diagnose wordt gesteld, hoe slechter de prognose is. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat bij de helft van de schoolgaande kinderen en studerenden met late/chronische Lyme, de ziekte leidt tot grote leerproblemen en hoog verzuim. Bij meer dan een kwart leidt de ziekte tot het beëindigen van de scholing/studie.”

Natuurlijk door de hoeveelheid Lyme patiënten die ik jaarlijks tegenkom had ik mij al eens afgevraagd of niet iedereen de Borrelia bij zich heeft. Als we geloven wat Nutramedix en verschillende Lyme artsen beweren, (dat er ondertussen 360 verschillende westerse diagnoses zijn die door de Borrelia geïmiteerd of getriggerd kunnen worden), en als we kijken naar al onze chronisch zieken die volgens deze lijst mogelijk last hebben van een Borrelia infectie zou je dit wel kunnen voorstellen.

Daarnaast, als we uitgaan van 330.000 besmettingen per jaar, welke in de regel of niet of met doxycycline behandeld worden en uitgaan van het onderzoek van dr. Eva Sapi, dat doxycycline ervoor zorgt dat de Borrelia zich binnen 24 uur in cyst vorm nestelt, zouden deze mensen allen besmet blijven en op de lange termijn weer klachten gaan ontwikkelen.

Rekening houdend met het feit dat de Borrelia overdraagbaar is van mens op mens en/of mogelijk via andere insecten overdraagbaar is, zouden we misschien kunnen concluderen dat binnen nu en 20 jaar de hele Nederlandse bevolking de Borrelia bij zich kan dragen.

 

Bron:

//perssupport.nl/apssite/persberichten/full/2014/02/19/Steeds+meer+mensen+ziek+door+Lyme

//vroegevogels.vara.nl/Nieuws-detail.1006.0.html?tx_ttnews[tt_news]=367796&cHash=4d07d7d8655e2dcde21ee6347519a3e8