Dr. Zhang protocol

Het dr. Zhang protocol.  Dr. Zhang is een Chinees arts, afgestudeerd in 1962 aan de Shanghai Second Medical University waarna hij klinische onderzoeken is gaan doen Chinese en westerse geneeskunde te integreren met elkaar. In 1980 kreeg hij een prijs van het WHO. Naast researcher aan het Oriental Healing Arts Institute in Long Beach, Carlifornia, waar hij onderzoek deed naar de behandeling van AIDS met Chinese geneeskunde, schreef hij hier ook twee boeken over. In 1990 startte hij zijn eigen praktijk, eerst in Carlifornia, later in New York. sinds 1987 heeft dr. Zhang zich gefocust op de behandeling van chronische virale infecties met Chinese kruiden. Te denken aan hepatitis en Aids, daarnaast ook infectieziekten als Lyme en auto-immuun ziekten.

“Een infectie bestaat uit twee kanten, het pathogeen welke het lichaam binnendringt en de reactie van het lichaam op de pathogeen. Vanuit de TCM (Traditional Chinese Medicine) wordt er anders gekeken naar een infectie dan vanuit de westerse geneeskunde. Vast staat dat het verkrijgen van een ziekte veroorzaakt wordt door een interne oorzaak, het lichaamseigen immuunsysteem. In het Chinees is de pathogenese van een infectie ziekten “Zheng xu xie shi” wat betekend: de weerstand verminderd en de pathogene factoren vermeerderen.

In een gebied waar de ziekte heerst en mensen Lyme ontwikkelen, zien we dat de klachtenpatronen erg verschillen. In de TCM wordt dan ook het onderscheid gemaakt dat de oorzaak van de ziekte van Lyme een lichaamseigen factor is en de Borrelia bacterie slechts de oorzaak. Om hierdoor alleen te vertrouwen op antibiotica zonder de immuniteit te versterken en te repareren werkt men aan een incomplete strategie en is daardoor maar half werkzaam.

De TCM behandel strategie is hierin: “Fu sheng qu xie”, wat vertaald kan worden als “verwijder het slechte (het pathogeen) door het goede te versterken (de immuniteit)”.

Dr. Zhang maakt gebruik van verschillende Chinese kruiden waarvan wij er in deze praktijk ook enkele inzetten volgens het systeem van de TCM.

 

 

Bron:
//www.zhangclinicnyc.com/
//www.drrons.com/chinese-herbs/default.htm