Behandeling van Lyme – Borreliose

Behandeling van Lyme

Typische rode kring bij infectie van de borrelia

Heden ten dagen zijn er steeds meer manieren om lyme -borreliose te behandelen. De ene behandeling is wetenschappelijk onderzocht en de ander is meer emperisch of proefondervindelijk onderbouwd.

Borrelia of Lyme is een zogehete systeem ziekte, welke meerdere systemen tegelijkertijd kan uitschakelen of beinvloeden. In deze praktijk zullen we de borrelia dan ook vanuit verschillende behandelsystemen benaderen. De opzet van de behandeling is altijd duidelijk. De inhoud van de behandeling wordt per patient aangepast. Alhoewel veel patienten dezelfde klachten ondervinden zullen accenten bij verschillende patienten altijd anders liggen, wat de strategie van de behandeling individueel maakt.

In deze praktijk wordt er dus met verschillende behandelsystemen door en met elkaar gewerkt. U moet hier bij denken aan behandelingen met kruiden, orthomoleculaire voedingssupplementen, acupunctuur en frequentie therapie. Ook werken wij samen met een alternatief arts welke indien nodig antibiotica kan voorschrijven.

Behandelopzet

Bij het begin van de behandeling wordt er altijd een uitgebreide intake gedaan waar klachten van heden en verleden worden besproken.

Afhankelijk van uw wensen en/of er een reguliere laboratorium uitslag is wordt er levend bloed onderzoek gedaan om te bevestigen of er inderdaad een borrelia infectie aanwezig is.

In sommige gevallen is de diagnose overduidelijk en gaan we direct over tot meting via de Vegatest. Uit deze meting komen een aantal voedingssupplementen, alternatieve antibiotica’s, kruiden, biobiotica’s etc. welke in cycli van 4 tot 6 weken worden ingenomen. Hierna volgt een nieuwe meting.

Ondersteunend wordt klassieke acupunctuur gegeven om klachten zo snel mogelijk te doen verminderen, uitscheidingssystemen en het immuunsysteem te activeren.

De therapie bestaat in eerste instantie uit het afdoden van de verschillende micro-organisme welke het immuunsysteem ondermijnen. Indien er geen pathogene micro-organismen meer gevonden worden wordt er actief overgegaan naar het herstel van de verschillende lichaamssystemen welke door de infectie onderactief geraakt zijn.  Indien het lichaam het aan kan proberen we dit zoveel mogelijk gelijktijdig te laten verlopen.

In de aangeboden therapie maken wij gebruik van de verschillende uitgebreide behandelprotocollen. te denken valt aan het Cowden protocol, Buhner protocol, Eva Sapi protocol, Klinghart protocol, Dr. Zhang protocol en het Epigenar protocol.