complementair onderzoek en behandeling bij de ziekte van Lyme

Mirre olie onmisbaar tegen Lyme

Mirre olie onmisbaar in een middel tegen Lyme

Mirre olie Mirre olie is ook één van de oliën die in het middel LyCu is verwerkt. De olie die uit Mirre komt wordt verkregen uit de hars van de Cammiphora Mirrha boom. Zijn aroma is warm, kruidig en rokerig van aard. Mirre olie heeft een roodbruine kleur en wordt in heel veel cosmetica producten gebruikt.

Daarnaast is Mirre al een oude zeer bekende olie die in de Bijbel al beschreven staat als één van de geschenken van de drie wijze uit  het Oosten.

Niet voor niets is er dan ook veel onderzoek gedaan naar deze bijzondere olie, waardoor hij niet kon ontbreken in een middel tegen Lyme / borreliose.

Vanuit de oudheid

Vanuit de oudheid is Mirre zeer bekend en breed inzetbaar. Zo werd Mirre onderandere gebruikt bij huidaandoeningen, zweertjes, schimmelinfecties, eczeem en acne. Ook voor luchtwegproblematiek was Mirre olie bekend. Mirre olie wordt vaak aan tandpasta’s toegevoegd voor zijn reinigende en ontsmettende werking.Mirre olie

Oraal kan het worden toegediend bij mensen die een zwakke spijsvertering hebben, en voor vrouwen met premenstruele klachten of een onregelmatige menstruatie cyclus zou het goed kunnen werken. Ook werd het tegen lepra en syfilis gebruikt wat net als Borrelia ook een spirocheet is.

Voor geestelijke toepassingen werd Mirre ook gebruikt. Het zou de geest en zenuwen stabiliseren en het zou je zelfverzekerder maken. daarnaast zou het spirituele bewustzijn openen.

Wetenschappelijk onderzoek

Als we de wetenschappelijke artikelen erop nalezen blijkt het een zeer sterk middel te zijn tegen bacteriën en schimmels. Het heeft een sterke reactie op wondgenezing waardoor de wond zich sneller sluit. Mirre olie is qua werking vergelijkbaar met de standaard antibiotica Ciprofloxacin en het anti schimmel middel Griseofuvin.

Daarnaast blijkt ook dat Mirre antivirale eigenschappen heeft. De laatste tijd staat Mirre olie erg in de belangstelling om zijn anti-tumor werking en zijn anti neoplastische werking (dit is de werking die chemotherapie ook heeft waardoor celdeling wordt vertraagd of stopt.)

Ook heeft Mirre een positief effect tegen parasieten zoals de Fasciola parasiet. Ook wel bekend als Lever fluke of trematode.
Bij konijnen werd dit onderzoek gedaan en bleek effect te hebben op 1000 verschillende darmparasieten.

Al met al is Mirre olie dus een essentiële olie om niet te vergeten in het gevecht tegen Lyme!