complementair onderzoek en behandeling bij de ziekte van Lyme

Laurier olie

Laurier olie tegen biofilm en gewrichtspijn?!

Een van de middelen die verwerkt zit in het middel LyCu is Laurier olie.
Het aroma van Laurier olie is fris, zoet en scherp.

Oude geneeskunde

Uit empirisch oogpunt werd deze olie gebruikt bij vastzittende hoest, slijmophoping (vandaar de laurierdrop) in de luchtwegen en chronische infecties, ook voor artritis en reumatiek zou dit middel kunnen werken. Aangeraden werd om het middel alleen te gebruiken bij gebrek aan energie.

In het oude testament werd laurier al beschreven wat gebruikt werd door koningen en keizers. de lauwerkrans (laurierkrans) werd dan ook gedragen door hooggeplaatste personen in de maatschappij.

In de literatuur is niet zoveel onderzoek gedaan naar deze olie, maar wat we kunnen vinden is voor lyme patiënten erg interessant.

Allereerst is Laurier olie een zeer sterk anti-oxidant. Door zijn anti-oxidatieve werking kan schade door ontstekingen geremd worden en herstel verbeterd.

Biofilm

Daarnaast heeft het een zeer sterke werking tegen Biofilm. Biofilm is bij veel Lyme patiënten een probleem. Biofilm is een beschermingsmechanisme van veel soorten bacteriën. Hierdoor kan antibiotica vaak niet zijn werk doen en kunnen bacteriën snel resistent worden tegen deze middelen.

Ook de Borrelia bacterie maakt gebruik van biofilm. Hiertegen worden vaak eiwitsplitsende enzymen ingezet om deze biofilm af te breken. Weinig is bekend dat ook sommige essentiële oliën dit kunnen.
In de praktijk zie ik regelmatig biofilm bij mensen die antibiotica hebben gekregen. Bij natuurlijke middelen is deze biofilm vorming een stuk minder.

Hersenen

Daarnaast niet onbelangrijk bij de ziekte van Lyme, heeft Laurier olie een ontstekingsremmend effect in de hersenen. Het zou parkinson en alzheimer kunnen verminderen door hun effect op gliacellen (hersencellen). Eén onderzoek stelt zelfs dat de gevolgen van een herseninfarct voor 79% gereduceerd kunnen worden!

Tegen allergie!

Ook kan Laurier olie de IgE (immuunglobuline E) onderdrukken. Deze immuunglobuline wordt vaak gezien bij mensen die allergisch zijn. Ook dit komt veel voor bij Lyme patiënten. Veel Lyme patiënten worden door hun ziekte steeds gevoeliger voor verschillende voedingsmiddelen waardoor hun dieet steeds magerder wordt.

En last but not least werkt deze olie tegen verschillende soorten schimmels en bacteriën.

Door zijn verwarmende eigenschappen kan Laurier olie (verdund) uitwendig gesmeerd worden op de gewrichten. Onverdund is deze olie te scherp en kan irritatie aan de huid veroorzaken.

Laurier olie is geen vervanging voor medicamenten! Raadpleeg altijd een profesional bij het gebruik van natuurlijke geneesmiddelen.