complementair onderzoek en behandeling bij de ziekte van Lyme

Koriander olie

Essentiële koriander olie zeer heilzaam!Koriander olie

Koriander olie is een onderdeel van het middel LyCu. De essentiële olie is empirisch en in vitro zeer heilzaam gebleken bij verschillende klachten. Ook in de behandeling van de ziekte van Lyme kan koriander een belangrijke plaats innemen.

Koriander olie is een licht verwarmende olie die als enkelvoudige olie niet gebruikt dient te worden bij koorts.

Koriander is in de traditionele geneeskunde gebruikt voor de behandeling van indigestie, worm infestaties, reumatiek, verlies van eetlust, convulsies en slapeloosheid.

Ook voor angsten en gewrichtspijnen wordt het gebruikt. In Iran wordt koriander zaad primair gebruikt voor de behandeling van angsten en slapeloosheid. Vergelijkend onderzoek toont aan dat in hogere dosis koriander vergeleken kan worden met de werking van oxazepam en diazepam.  Daarnaast ondersteunt het de lever in zijn galproductie en is ontkrampend op het spijsverteringskanaal.

Uitwendig werd het zowel cosmetisch als bij gewrichtspijn gebruikt. Vandaag de dag wordt het ook gebruikt tegen ademhaling en blaas problemen, amoebe dysenterie, brandwonden, hoesten, blaasontsteking, duizeligheid, allergieën, hoofdpijn, aambeien en huiduitslag

Wetenschappelijk onderzoek

Vanuit wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat Koriander olie een sterk effect heeft op glia cellen. Glia cellen hebben een zeer belangrijke rol in de hersenen. Ze beschermen, herstellen en verzorgen de zenuwcellen. Ook zorgen ze ervoor dat de bloed-hersenbarrière in takt wordt gehouden.

Deze essentiële olie zou dus prima ingezet kunnen worden bij de ziekte van Alzheimer waar hij plaques en beschadigingen zou kunnen opruimen.

Ook zou de essentiële koriander olie verscheidene zware metalen kunnen verwijderen uit het lichaam of in ieder geval beschermen tegen de opname van o.a. lood en cadmium.

Ook is aangetoond dat koriander olie een direct effect heeft op cholesterol en bloedglucose, waardoor het goed inzetbaar zou zijn bij diabetes 2.

Last but not least is natuurlijk de antibacteriële werking van deze mooie essentiële olie. Hij is effectief gebleken bij de bestrijding van zowel gram positief als gram negatieve bacteriën en kan synergetisch werken met verschillende antibiotica’s

 

bron: //online.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/act.2012.18507?journalCode=act