complementair onderzoek en behandeling bij de ziekte van Lyme

Jodium effectief tegen Borrelia

Jodium effectief tegen Borrelia

Is Jodium effectief tegen Borrelia?
Sinds enige tijd heb ik onder de microscoop bloed experimenten gedaan met het gebruik van kalium jodide bij Borrelia geïnfecteerde patiënten. Hieruit zag ik bijzondere resultaten rollen.

Jodium effectief tegen Borrelia

Bloed enige uren na afname in onbewerkte toestand.

Het experiment ging als volgt. Na afname van een vingerdruppel bloed werd op het preparaat 1 druppel kalium jodide toegevoegd. Gedurende enkele uren tot dagen, werd het bloed gevolgd in zijn beweeglijkheid en gedrag. Dit naast een onbehandeld preparaat van hetzelfde bloedmonster.

Direct na toediening van de kalium jodide begonnen de cellen te reageren. Binnen enkele uren werd waargenomen dat de Borrelia die in de celwand van de erytrocyt zat naar buiten kwam. Los zwemmende Borrelia bacteriën die zich in het plasma bevonden verstijfde en konden moeilijk tot niet weer in cyst dan wel opgerolde vorm transformeren.

Bekend is dat Betadine/jodium regulier gebruikt wordt in de operatiekamer om het te opereren vlak te desinfecteren. Dit komt omdat Betadine/jodium binnen 30 seconde 99% van alle bacteriën kan doden. Dat maakt dat het één van de beste antibiotica’s is die er bestaat. Los van het feit dat er nog geen bacterie is gevonden die resistent is tegen Betadine/jodium. Let wel, Betadine/jodium kan niet oraal ingenomen worden. Daarvoor is de jodium gebonden aan kalium wat Kalium Jodide maakt te verkrijgen.

Jodium effectief tegen borrelia

Bloed na enige uren in bewerkte toestand met kaliumjodide

 

Jodium effectief tegen Borrelia

Bloed na enige uren in bewerkte toestand met kaliumjodide

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conclusie van mijn onderzoek:
Kalium Jodide kan een geweldige toevoeging zijn in het arsenaal ter bestrijding van de Borrelia. Kalium jodide kan langdurig gebruikt worden zonder bijwerkingen aangezien het lichaamseigen is. Daarnaast ondersteunt het de schildklier welke zich bij veel chronisch Lyme patiënten in een (sub-klinische) hypo functie bevind. Zowel in Vitro als in Vivo heb ik hier goede resultaten van gezien.

Zoals elke behandeling maatwerk is, dient ook de behandeling met kalium jodide onder begeleiding van een arts of therapeut te gebeuren. Ondeskundig gebruik van dit middel kan de schildklier ontregelen en lijden tot hypertherioidie.